Foto: SafeBee.com

   Potrivit unui ordin aprobat de Ministrul Educației, simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor începe pe 13 martie.

   Elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la:

  • limba și literatura română,
  • matematică
  • și limba și literatura maternă.

   Elevii claselor a XI-a vor da simularea bacalaureatului la:

  • limba și literatura română,
  • matematică,
  • istorie și limba maternă.

   Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

   Pe 13 martie, sunt programate atât proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a, care dau simularea de Bac.

   Pe 14 martie elevii aparținând minorităților naționale vor da proba la limba și literatura maternă.

  Pe 15 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.

   Pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării care va fi susținută doar de elevii claselor a XII-a.

Toate rezultatele se vor afișa pe 31 martie.

   Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia.

   De asemenea, vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Vrei sa comentezi?