elevi-scoala

   Elevii de până în clasa a VIII-a trebuie să învețe numai dimineața.

   Asta vor deputații noștri, care au adoptat un proiect de modificare a Legii Educației, scrie realitatea.net.

   Pe de altă parte, aceștia au recunoscut că în acest moment, în școlile din țară, nu sunt săli suficiente astfel încât toți elevii să învețe într-un singur schimb. Clasele sunt supra-aglomerate, iar un profesor este nevoit să lucreze cu peste 30 de copii în același timp.

   La Școala „Tudor Arghezi” din Capitală învață peste 700 de copii și aproape jumătate vin la cursuri în prima parte a zilei. Clasele sunt aglomerate, formate din 25-30 de elevi, iar conducerea școlii susține că ar mai avea nevoie de încă o clădire pentru a funcționa normal.

   „Clasele I-IV, clasa pregătitoare și clasa a V-a învață de dimineața, iar V, VI, VII, după-amiază. Până pe la ora 4 au chef de școală, după care încep să se resimtă, iar spre 6, ultima oră e deja cam compromisă”, a afirmat Andreea Ionel, prefesor la Școala Tudor Arghezi.

   Situația este similară în majoritatea unităților de învățământ. Din cele peste 400 de școli și licee din Capitală, doar 30 lucrează într-un singur schimb.

   În plus, multe școli au transformat sălile de sport sau laboratoarele în săli de clasă ca să le facă loc copiilor.

  Ministerul Educației recunoaște că în acest moment propunerea parlamentarului liberal Ștefan Băișanu este nerealistă.

   Actul normativ va fi trimis spre examinare Senatului, care este for decizional în acest caz. Dacă va intra în vigoare, prevederea ar urma să fie aplicată din anul școlar 2018-2019.

Vrei sa comentezi?