ED_HO_CÎn perioada 27-30 noiembrie în localitatea Oriolo Romano din Italia a avut loc prima întâlnire de lucru în cadrul proiectului “ED.HO.C- EDucational HOliday Centre”. Acesta este un proiect Grundtvig realizat cu sprijinul Comisiei Europene, în cadul Programului de Învățare pe tot Parcursul Vieții. 

La această primă întâlnire au fost prezenți și partenerii Associação Juvenil de Peniche (Portugalia), Keric (Slovacia), Telecentro de Ayerbe (Spania) și Chance for Life (România)

Scopul proiectului este de a elabora un grafic de calitate prin care vor putea fi identificate centrele de vacanță care pun într-adevăr accentul pe componenta educațională a activităților desfășurate.

Documentul final se dorește a fi pe de o parte o sursă de inspirație pentru toți educatorii europeeni, coordonatori sau formatori și pe cealaltă parte un punct de referință pentru părinții care își doresc să fie informați și conștientizează importanța educației informale din timpul liber al copiilor lor.

Printre următoarele evenimente se numără un curs de formare pentru educatori și coordonatori, vizite de studiu în cele 4 țări partenere, întâlnirea de evaluare, faza de experimentare, evaluarea finală, un eveniment public în care se vor disemina rezultatele și faza de diseminare din fiecare țară.

Vrei sa comentezi?