noaptea-muzeelor-protest

Foto: Protest inedit la Noaptea Muzeelor: O piesă valoroasă din fiecare instituție, acoperită cu o pânză (Imagine: Facebook)

   O piesă valoroasă din fiecare instituție muzeală va fi acoperită cu o pânză, pe 16 mai, la Noaptea Muzeelor.

   Virgil Nițulescu, președintele Rețelei Naționale a Muzeelor, spune că prin acest protest se dorește conștientizarea publicului față de situația gravă a spațiilor expoziționale.

    Pe de altă parte, Nițulescu a precizat că “fiecare muzeu are libertatea de a alege”, iar Rețeaua Națională a Muzeelor din România va face o recomandare instituțiilor membre.

    La ediția din 2015, vor participa și instituții muzeale din Iași și Galați, iar Muzeul Băncii Naționale a României va fi inclus, pentru prima dată, în circuitul Nopții Muzeelor.

    Ediția din 2014 a Nopții Muzeelor a atras în București peste 190.000 de participanți, cei mai mulți vizitatori înregistrându-se la Muzeul Bellu și Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

    Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare și longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european.

    Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanți. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

Vrei sa comentezi?