radu-beligan-cartea-recordurilor

Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor. 

Acesta va primi la 95 de ani, titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărții Recordurilor Guinness.

Evenimentul va avea loc duminică, la Teatrul Național București.

Născut pe 14 decembrie 1918, Radu Beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio.

El a interpretat roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române și universale, piese semnate, printre alții, de Ion Luca Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Mușatescu, Mihail Sebastian sau William Shakespeare.

Radu Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din București, între anii 1961 și 1969, și director al Teatrului Național București, între 1969 și 1990. Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru și Film, între 1950 și 1965, și a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaștere a activității sale în domeniul artei.

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur și colan și Ordinul Național al Legiunii de Onoare în grad de Ofițer, din partea Franței.

Radu Beligan este Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Vrei sa comentezi?