mihnea_costoiu

Bugetul pentru Educație din 2013 ar putea depăși 3% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit ministrului delegat pentru Cercetare și Învățământ Superior Mihnea Costoiu. Acesta a precizat că există în buget surse speciale destinate fondurilor europene, iar dacă ministerul și universitățile reușesc să se coordoneze, va fi un plus de venit.

Ministrul a discutat cu reprezentanții UNSR despre statutul studentului, alocațiile bugetare pentru burse, cantine și cămine, dar și despre bugetul pentru 2013, scrie Mediafax.

Studenții au mai cerut la întâlnirea cu ministrul Costoiu susținere din partea autorităților pentru asigurarea locurilor de muncă după terminarea facultății.

Costoiu a spus că există o intenție a Ministerului Educației de a colabora cu Ministerul Muncii și Ministerul Economiei, pentru a aduce cât mai aproape de universități marile companii.

O petiție care a adunat peste 10.000 de semnături și în care studenții români cer creșterea bugetului alocat educației a fost depusă vineri dimineață la Palatul Victoria, la Parlament și la Ministerul Educației de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)

Cele mai importante cerințe ale studenților sunt creșterea bugetului alocat educației în acest an și asumarea unui plan de creștere până la 6% din PIB în urmatorii ani.

Vrei sa comentezi?