rechizite-pentru-viitorul-tau-1

   În luna septembrie, Asociația Șansa Ta a dezvoltat proiectul educațional „Rechizite pentru viitorul tău”, în cadrul căruia a dăruit copiilor defavorizați ghiozdane cu materiale școlare. Astfel, 350 de copii din familii nevoiașe și din centre de plasament au fost ajutați să își continue studiile.

   „Tot mai mulți copii sunt nevoiți să renunțe la școală, pentru că nu au posibilitatea financiară de a-și plăti cărțile, caietele sau transportul către unitatea de învățământ. Alături de sponsorii campaniei, am reușit și în acest an să le oferim sprijinul nostru, încurajându-i să-și continue educația care este atât de importantă pentru ei”, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

   Campania „Rechizite pentru viitorul tău” a ajuns la a patra ediție și a inclus copii din București, Ilfov, Dâmbovița și Ialomița. Principalul obiectiv al proiectului este scăderea ratei de abandon școlar, însă campania vizează și îmbunătățirea condițiilor de învățare a copiilor, alături motivarea și stimularea lor în procesul educațional. Fiecare copil a primit un ghizdan dotat cu cele necesare la început de an școlar: caiete, caiet de tip vocabular, trusă geometrică, riglă, stilou, pixuri, creioane, creioane colorate, foarfecă, plastilină, acuarele, pensule, bloc de desen, pastă de dinți și periuță de dinți.

   Partenerii care au făcut posibilă cumpărarea și distribuția de rechizite au fost Kaufland România, Fundația pentru Sănătate Orhideea Spa și primăria orașului Buftea.

  În paralel, Asociația Șansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunității, precum „O șansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din București), ,,Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiași), „Voluntar pentru sănătate” sau „Să construim speranțe împreună”. Asociația Șansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde și-a propus să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, și în 2016, în județul Dâmbovița, un „conac social” unde va găzdui și educa copiii orfani sau lipsiți de posibilități.

Vrei sa comentezi?