Luni, 6 martie 2017, debutează seria de primăvară-vara a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 4a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelență de dezvoltare personală prin discuții libere cu peste 500 profesioniști consacrați.                                                         Tinerii bucureșteni sunt așteptați între 6-10 Martie, în intervalul orar 14:30 – 16:00, la Universitatea din București, Facultatea de Drept (sala Aula Magna).

   Speakerii Conferințelor BookLand Evolution din București sunt: Călin Stan, Monica Tatoiu, Andreea Orindaru, Rareș Năstase, Andreea Răsuceanu, Radu Moraru, Cătălin Anchidin, Mara Coman, Gabi Pascal, Alexandru Mironov, Sandra Ecobescu, Marius Constantinescu, Radu Moraru, Camelia Cavadia, Cristi Martin și Luca Andrei.

   Andreea Orindaru, Freelancer: „Există un singur SECRET al împlinirii în viață pe termen lung, un secret din care decurg toate celelalte, un secret pe care dacă îl stăpânești îți va aduce rezultatele de care ai nevoie mai devreme sau mai târziu. Iar acest secret este atât de simplu, de banal, că ți se va părea greu de crezut: învață zi de zi (fără excepție)! Acum ai resursele (fă o simplă căutare pe Google să vezi câte resurse gratuite găsești), ai timpul (dacă mai reduci din timpul de pe Facebook, de la seriale sau de la cafele) și ai și contextul (conferințele Bookland Evolution sunt create special pentru ține căci noi știm că acum este momentul să descoperi și să te descoperi). Așadar, ce mai aștepți? Învață acum ceva nou. Ne vedem la BookLand Evolution!”

   Cătălin Anchidin, PR industrii creative: “Cea mai importantă investiție pe care o putem face este cea în educație. Kant spunea ‘Un popor fără cultură este un popor ușor de manipulat’.  Cred că e timpul să investim în cultură, educație… ‘altfel suntem pierduți’ (că să o parafrazez pe coregrafă Pînă Bausch, creatoarea conceptului teatru-dans).”

   Mara Coman, redactor-șef revista ‘Marie Claire’: “Sunt ferm convinsă că fără pasiune nu poți face performanță în niciun domeniu. Trebuie să existe acel ceva care să te facă să pui lucrurile în mișcare. Să te trezești din somn la 4 dimineață și să pui pe hârtie un plan. Să te entuziasmezi, chiar și după 10 ani petrecuți la același job. Să-ți placă atât de mult ceea ce faci, încât să te trezești luni dimineață cu zâmbetul pe buze. Eu am parte de asta. Și nu a fost vorba de noroc sau de întâmplare. Pur și simplu, când mi-am dat seama că iubesc să fac reviste, mi-am concentrat toată energia în direcția asta – chiar dacă, uneori, a trebuit să înot contra curentului”.

  Gabriel Pascal, Director program ‘Habitat for Humanity România’: “Un proverb african spune: ‘Dacă vrei să ajungi undeva repede, du-te singur, dacă vrei să ajungi departe, mai ia pe cineva cu ține.’ Am învățat destul de repede că nu poți da din ceea ce nu ai și că ce poți avea mai de preț sunt experiențele de viață care te inspiră și te fac să mergi mai departe cu entuziasm. Căutăm mult prea des răspunsuri în exteriorul nostru și încercăm să copiem ce a funcționat pentru unul sau pentru celălalt. Intrăm prea repede în competiție și uităm că putem lucra împreună. Inspiră-te de la ceilalți, dar fă-ți propriul drum! Fii eficient la nivel personal, dar fă echipa și înconjoară-te cu oameni mai buni decât ține!”

   Sandra Ecobescu, președinte și membru fondator al “Fundației Calea Victoriei 2007”: “Cred că educația tinerilor depinde din ce în ce mai mult de fiecare persoană în parte, de căutările și curiozitatea fiecăruia, de talentul și abilitățile cultivate cu perseverență, încurajate și dezvoltate. Există o forță extrardina în zonele culturale-educative alternative, acolo găsim entuziasmul, inspirația și energia pe care deseori nu o găsim la școală sau în alte forme clasice de educație. Nu trebuie să mai așteptăm de la „sistem” să ne rezolve problemele (angajare, siguranță zilei de mâine, indicarea carierei pe care să o alegem), nu mai este suficient doar să adunăm premii și diplome care își pot pierde valabilitatea pentru câțiva ani, ci să fim inovatori, curajoși, creativi, deschiși la nou, informați, educați, liberi de constrângeri, empatici și generoși cu cei din jur.”

   Marius Constantinescu, realizator TVR: “Am ales presă audio-vizuală dintr-o imensă pasiune și o acerbă dorința de a mă vindecă de timiditate, de teamă de public și de ridicol. Cei mai deștepți decât mine au omis să îmi spună că de astea nu te vindeci niciodată, ceea ce eu, un dram mai generos, va doresc și dumneavoastră. În meseria asta nu mi-am rupt mâna, ci ego-ul (de mai multe ori), am compensat cu vârf și îndesat mușcăturile lipsa, iar admonestările, când au venit din grijă, mi-au priit.”

   Camelia Cavadia, scriitoare & PR de Televiziune: “Nu există vârstă mai frumoasă că cea a tinereții, când viață-ți e deschisă înainte că un evantai de posibilități. Când ai posibilitatea să alegi ceea ce vrei să fii, când ai infinitul de partea ta și toată puterea din lume pentru a izbândi. ACUM e perioada marilor acumulări, pe umerii cărora se vor clădi devenirile ulterioare, ACUM e cel mai potrivit timp pentru întrebări, frământări, dorințe și idealuri viitoare. Mă bucur foarte mult să fiu alături de elevii și studenții interesați de lectură și educație și să le pot împărtăși câteva dintre bucuriile mele legate de cărți și scris. Cum eu însămi mă simt deseori un copil captiv într-un trup de om matur, abia aștept să fiu în mijlocul adolescenților și să mă simt că și cum aș fi una de-a lor. Sper că poveștile mele, legate de lecturile care mi-au fascinat viață sau cele legate de felul în care am ajuns să scriu cărți, să le fie de folos și să-i îndemne să privească adânc înăuntrul lor, pentru a lua deciziile cele mai potrivite pentru ei. Mi-ar plăcea, de asemenea, să vorbim despre acest minunat paradox al lecturii potrivit căruia cu cât pierzi mai mult timp citind, cu atât ești mai câștigat.”

   Cristi Martin, actor: “Cea mai diferită pasiune a mea este pictură, mai ales pe sticlă și în special pe pahare negre, pe care o practic de aproximativ un an de zile, după o pauză extrem de lungă. Se pare că sunt singurul care realizează așa ceva (cel puțin așa rezultă din cercetările mele). Practic, mă joc – și în pictură, și în actorie. Și e mare lucru să poți să te manifești liber în ceea ce faci, să lași liber copilul din ține și să nu trebuiască să-l transformi într-un adult îngrădit. Iar faptul că joc mai ales comedie mă ajută o dată în plus, pentru că mi se potrivește bine, zic eu, și îmi permite să transmit mesaje dintre cele mai diferite, unele foarte ‘grele’, într-o manieră plăcută publicului și ‘nedureroasă’.”

   Andrei Luca, Director Program ‘Star Tech Academy’: “Consider că îmbinarea utilului cu plăcutul este principiul de baza în alegerea carierei. Astfel, încă de la începutul propriei experiențe profesionale am fost atras de îndeplinirea unor scopuri mărețe. După o experiență îndelungată în cadrul unei organizații non-guvernamentale internaționale am hotărât să trec la următorul pas. Așa că am ales! Am ales să mă implic, să dezvolt, să construiesc. Am ales să mă alătur acestei asociații și scopului sau.  Actualmente am dobândit statutul de Director de Program în cadrul Asociației ‘Star Tech Academy’. Am ales să lupt pentru educația tinerilor, pentru pregătirea și îndrumarea lor către un viitor sigur și totodată pentru dezvoltarea economiei României.”

   În premieră la această ediție vor fi invitate companii care pun la dispoziția tinerilor oportunități de angajare, de voluntariat și internship. Astfel, vineri, 10 martie, începând cu ora 16:00, programul va continuă cu o prezentare a celor de la Federal Mogul Motorparts, prin reprezentanții Miruna Ilie, Anca Avram și Elena Mocanu.

   Intrarea la conferințe este LIBERĂ!

   Programul întregii săptămâni îl puteți găsi aici.

Vrei sa comentezi?