universitati

   Coaliția pentru Universități Curate a fost relansată ieri, 27 mai, de către Societatea Academică din România (SAR), ANOSR și federația studenților din Elveția VSS-UNES-USU, în cadrul proiectului „Schimbarea Mediului Universitar prin Implicarea Studenților și Schimb de Bune Practici”. Anunțul a fost făcut cu ocazia evenimentului de lansare a proiectului, moment în care a fost prezentat un prim top – acela al transparenței paginilor web a universităților din România.

   Coaliția pentru Universități Curate este cel mai important demers de monitorizare a integrității și a bunei guvernări în universități, fiind de altfel un concept dezvoltat și implementat pentru prima dată în România și devenit sursă de inspirație pentru experți și organizații din toată lumea. Evaluarea universităților se face prin verificarea paginilor web, trimitere de cereri în baza Legii 544 și efectuarea de vizite de studiu în universități.

   Rezultatele celei de-a doua ediții a Coaliției pentru Universități Curate au fost citate și promovate de diferite organizații de la nivel european și mondial. Ediția din acest an beneficiază de expertiza Federației Studenților din Elveția (VSS-UNES-USU) în perfectarea metodologiei și identificarea de mijloace complementare de dezvoltarea a integrității, transparenței și bunei guvernări în universitățile publice românești.

   Citeste aici, în format pdf, topul transparenței universităților din România.

Vrei sa comentezi?