medalii-olimpiada-internationala-de-biologie

   Echipa României, prezentă la la a XXVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, și-a trecut în palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiție.

Performanța îi aparține lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

   Medaliații cu bronz sunt Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București). Din lotul olimpic a făcut parte și George Cătalin Maier (clasa a X-a,/Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

   România participă la Olimpiada Internațională de Biologie începând din 1997, an în care a obținut o medalie de argint și trei de bronz. Ulterior, elevii români și-au trecut constant numele pe lista premianților, însă niciodată pe lista laureaților cu aur, până în acest an.

   Ediția curentă a Olimpiadei Internaționale de Biologie s-a desfășurat în perioada 12-19 iulie, în Danemarca (Aarhus), și a reunit 239 de elevi din 62 de țări.

Vrei sa comentezi?