Logo Admitere OnlineRomânia ajunge în rândul statelor vestice prin lansarea platformei Admitere Online.

Aceasta va gestiona înscrierea online a studenților la 5 universități din țară. E vorba de Universitatea Româno-Americană din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea “Politehnică” din Timișoara și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Candidații care vor să se înscrie la aceste universități trebuie să completeaze datele de contact și informațiile biografice, să scaneaze documentele necesare pentru admitere și să le încarce pe platformă.

Taxa de înscriere poate să fie plătită online (sau la bancă), urmând ca universitatea să valideze dosarul și să notifice candidatul prin e-mail.

De asemenea, candidatul poate să vadă în orice moment statusul aplicației sale pe platformă.

Admitere Online este o platformă utilă pentru persoanele care locuiesc la distanțe mari de universități și care în mod tradițional ar trebui să se deplaseze în alte orașe, mergând ore întregi cu trenul pentru a depune multiple seturi de documente la secretariatele universităților și pentru a plati taxele de înscriere la casierii.

Sistemul este dezvoltat de EDUCATIVA, un grup de organizații private și ONG-uri cu experiență de peste 8 ani de lucru cu universitățile internaționale care recrutează studenți prin platforme similare.

Admitere Online este pusă la dispoziția universităților din România ca un serviciu gratuit.

Înscrieri și detalii suplimentare pot fi găsite pe www.admitereonline.ro.

Vrei sa comentezi?