România celebrează Ziua Internațională a Poeziei.

   Sărbătoarea promovează eforturile editurilor mici care încearcă să se afirme în acest domeniu publicând colecții ale poeților tineri.

   De asemenea, este promovată organizarea de recitaluri publice, pentru a atrage cât mai multe persoane către acest gen și restabilirea dialogului între poezie și celelalte arte, printre care teatru, dans, muzică sau pictură, evidențiind astfel dictonul lui Delacroix: „Nu există nicio altă artă fără poezie”.

   Pe de altă parte, este promovată imaginea poeziei în mass-media, astfel încât această formă de artă să nu mai fie considerată învechită, ci să fie văzută ca un mijloc de afirmare a identității unei societăți.

   Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, România se alătură din nou campaniei-manifest „Plătește cu Poezie”, care are loc la nivel global în aproape 1500  de cafenele din zeci de țări. Astfel, pentru al cincilea an consecutiv, poezia devine pentru o zi moneda de schimb în peste 270 de cafenele de la noi din țară.

   De asemenea, internauții sunt invitați să lase un comentariu cu o poezie preferată pe pagina de Facebook a evenimentului, iar trupa Otherside și Helen vor interpreta în timp real, începând cu ora 13:00, toate versurile primite de la aceștia.

Vrei sa comentezi?