România cheltuiește mai mult într-o lună, pentru un deținut, decât ar costa să întrețină un copil la grădiniță timp de un an. Acesta este unul dintre mesajele pe care Asociația OvidiuRo le transmite prin intermediul campaniei de strângere de fonduri prin SMS . 

OvidiuRo s-a bazat până acum pe sprijinul generos al companiilor pentru a finanța programul Fiecare Copil în Gradiniță (FCG). Anul acesta, însă, strângerea de fonduri în sectorul corporativ este mult mai dificilă. Cofondatoarea asociației, Leslie Hawke, explică. “Este pentru prima dată când viitorul programului nostru depinde de contribuțiile individuale. Avem nevoie de fonduri pentru a menține toți cei 1400 de copii în program.”

Prin programul premiat anul acesta în cadrul Galei Societății Civile, copiii dezavantajați din 20 de comunități au șansa să învețe lucruri pe care nu le pot afla de la părinții lor, majoritatea lipsiți de educație. “Grădinița este esențială pentru copiii săraci care nu au parte de stimulare intelectuală acasă. Fără educație timpurie de calitate, ei rămân cu mult în urma celorlalți copii și sunt condamnați să nu recupereze niciodată acest decalaj”, explică Maria Gheorghiu, cofondatoare.

Prin FCG, părinții primesc tichete sociale  (pentru alimente) de 50 de lei pe lună cu condiția să-și trimită copiii ZILNIC la grădiniță. „Un ajutor atât de mic face o diferență foarte mare atât pentru frecvența zilnică, cât și pentru carențele de nutriție ale copiilor!”, subliniază Leslie Hawke.

Campania încurajează oamenii să ajute un copil să meargă la grădiniță trimițând unul sau mai multe sms-uri la 8860.

Vrei sa comentezi?