solar-decathlon-middle-east-16-tari

    După proiectul PRISPA (2012, Madrid) și proiectul EFdeN (2014, Versailles), România s-a calificat cu un nou proiect în competiția internațională Solar Decathlon. EFdeN-Team Bucharest 2018, o echipă multidisciplinară de studenți, va reprezenta România la Solar Decathlon Middle East 2018, în Dubai. Cei interesați să facă parte din proiect pot aplica până la 20 octombrie 2016, 18.00.

   După participarea din 2012 la Madrid cu proiectul PRISPA și cea din 2014 la Versailles cu proiectulEFdeN, România reușește calificarea la ediția din 2018 a Solar Decathlon, cea mai prestigioasă competiție internațională pentru locuințe sustenabile. Concursul va avea loc în Dubai unde echipa de studenți români va concura alături de 22 echipe din 16 țări, de pe 4 continente.

   Echipele calificate în finala competiției au fost anunțate oficial în cadrul World Green Economy Summit (WGES), care a avut loc pe 5-6 Octombrie 2016, la Dubai International Convention and Exhibition Centre. Fiecare propunere înscrisă în competiție a avut de acoperit 4 dimensiuni: concept; plan de management; strategie de finanțare și integrarea în curicula universitară.

   „În 2018 vom reprezenta România în Orientul Mijlociu, în Dubai, un oraș care se dezvoltă cu o foarte mare viteză spre un viitor cu cele mai noi și mai sustenabile tehnologii. Casa pe care o vom dezvolta va fi proiectată și construită inițial în România, apoi o vom transporta pe uscat și pe mare în Dubai și acolo o vom reasambla în doar 10 zile. Aceasta este doar una dintre provocările competiției.”, a declarat Daniel Butucel, coordonator Team Bucharest 2018.

solar-decathlon-middle-east-2018_participanti

   În urmă cu doi ani, echipa EFdeN a proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile și la final reasamblat o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. Pe scurt – o locuință a viitorului, aflată în prezent în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor, în București. Locuința, devenită primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort, este deschisă publicului larg și a fost vizitată deja de câteva mii de persoane. Proiectul EFdeN este rezultatul colaborării a peste 350 studenți, 130 companii și 2universități.

   În competiția Solar Decathlon participă echipe din toată lumea, care trebuie să proiecteze și să construiască locuințe solare 100% electrice. Competiția are scopul de a ridica nivelul de conștientizare al studenților și universităților participante asupra importanței folosirii tehnologiilor bazate pe energii din surse regenerabile. În același timp, Solar Decathlon se adresează companiilor, încurajându-le să își promoveze și să pună în aplicare materialele și sistemele verzi, care reduc impactul construcției asupra mediului, educând în același timp și publicul larg asupra consumului responsabil de resurse.

Vrei sa comentezi?