Stitched Panorama

   România va participa la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, Italia.

   Evenimentul literar  va avea loc între 30 martie și 2 aprilie.

   Invitații Ministerului Culturii pentru acest târg de carte sunt autorii Ioan Mihai Cochinescu și Adina Rosetti, ilustratoarele Sidonia Călin și Cristiana Radu și Iulian Pruteanu, redactor-șef al revistei Dacia literară, care va prezenta programul de rezidențe literare al Muzeului Literaturii Române din Iași și detalii despre Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași

  Programul de la Târgul Internațional de carte pentru copii de la Bologna include prezentarea poveștii “Punguța cu doi bani”, de Ion Creangă, tradusă în limba italiană de Bruno Mazzoni, dar și dezbaterea “How to kill the PDF! The case for digitally-engaging textbooks”.

   De asemenea, vor fi prezentate volumele “Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul”, de Adina Rosetti și Cristiana Radu, și “Micul Venețian”, de Ioan Mihai Cochinescu și Sidonia Călin.

   Editurile care au contribuit cu cărți la expoziția de la standul național sunt Adenium, Cartea copiilor, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche, Didactica, Editura Muzeelor Literare, Gama, HAC BD!, Humanitas, Litera, o serie de titluri fiind selectate și de Uniunea Editorilor din România.

Vrei sa comentezi?