profesor_m

   România este pe ultimul loc în UE în ce privește bugetul alocat pentru educație, afirmă reprezentantul Comisiei Europene la București, care precizează că se observă o tendință de scădere a sumei.

   Angela Filote mai spune că speră ca în bugetul pe 2016 să fie mai mulți bani pentru educație și aceștia să fie folosiți judicios.

   Reprezentantul Comisiei Europene la București vorbește și despre impactul educației nu doar asupra economiei, ci și asupra populației ca întreg.

   “O populație care beneficiază de un nivel corespunzător de educație este mai puțin supusă riscului marginalizării și excluderii sociale. În România sunt mulți copii care nu au cărți. Și pentru că nu au cărți nu au nici carte. Pentru că nu au carte nu au nici parte. Este un fenomen pe care îl vedem foarte frecvent în mediul rural, în comunitățile dezavantajate, în comunitățile de romi și îmi doresc foarte mult ca toți copiii care merg la școală să aibă cărți. Pentru un stat european mi se pare un prim pas obligatoriu. Și de acolo se poate construi”, a spus Angela Filote.

   Azi a fost lansat Monitorul Educației și Formării 2015, un document publicat recent de Direcția Generală pentru Educație și Cultură a Comieie Europene.

   După cum transmite reporterul nostru, Felicia Mocanu, rata abandonului școlar timpuriu este în creștere în țara noastră față de anul 2013.

   România are a treia cea mai mare rată a abandonului școlar timpuriu în Uniunea Europeană, departe de obiectivul național de 11%, prevăzut de Strategia “Europa 2020.

Vrei sa comentezi?