statia-spatiala-internationala

   România va deține o parte din stația spațială internațională și va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene – Arian 6.

   Potrivit ministrului delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, acceptarea în program alături de doar alte 11 state membre, este o șansă pentru industria spațială din țara noastră, care poate demonstra că este competitivă.

  Dumitru Prunariu, membru în cadrul Consiliului de Administrație al Agenției Spațiale Române, a declarat la Radio România Actualități că România va avea beneficii nu numai științifice, dar și materiale.

  „Beneficiile sunt de a putea efectua experimente proprii care, valorificate la nivel european, pot să aducă beneficii nu numai științifice, dar și materiale la un moment dat, importante pentru România. De asemenea, faptul că suntem prezenți acolo, intrăm într-un alt club de decizie asupra a ceea ce se întâmplă cu stația spațială internațională într-un viitor ceva mai îndepărat.

  „Acel procent ne ofertă posibiliatea ca în limita lui să facem noi propuneri și să utilizăm în folosul României acea parte de stație spațială internațională”, a spus Dumitru Prunariu.

Vrei sa comentezi?