romanii-merg-la-biblioteca

Românii merg tot mai des la bibliotecă. O arată datele unui studiu al Fundației Bill & Melinda Gates, realizat în 17 țări europene, printre care și România. 

În prezent, 2,6 milioane de români (aproximativ 16%) frecventează bibliotecile publice. Motivele sunt diverse: pentru a împrumuta cărți, pentru a căuta online informații despre probleme legate de sănătate, educație, locuri de muncă , pentru dezvoltarea afacerilor și comunicare cu rude sau prieteni.

Potrivit studiului, 48% dintre cei care frecventează bibliotecile au participat la activități educative, printre care meditații, asistență la teme, cursuri speciale de formare sau întâlniri comunitare.

Potrivit rezultatelor înregistrate, peste 200.000 persoane dintre utilizatorii bibliotecilor au căutat online un loc de muncă. 28.500 dintre aceștia și-au depus candidatura pentru un loc de muncă cu asistența bibliotecarilor și 9.000 de adulți au fost angajați. În plus, 90% dintre cei care au folosit calculatorul într-o bibliotecă publică au declarat că și-au rezolvat cel puțin o nevoie, comparativ cu media europeană, de 83%.

Vrei sa comentezi?