zi-libera-de-mica-unire

Foto: Sxc.hu

   Românii vor avea parte de o nouă zi liberă de la serviciu.

  Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege prin care 24 ianuarie, când a avut loc Mica Unire, în 1859, a fost declarată zi de sărbătoare legală.

   Astfel, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților, legea a fost adoptată cu 276 de voturi pentru, 4 împotrivă și 11 abțineri. Totodată, dintre cei 295 de deputați prezenti, 4 nu și-au exprimat votul.

   În expunerea de motive se vorbește despre dreptul românilor de a sărbători ziua de 24 ianuarie, când, în anul 1859, a avut loc Unirea Moldovei cu Țara Românească.

   “Voința și curajul ieșenilor de a realiza Unirea Moldovei cu Țara Românească trebuie recunoscute de întreaga națiune română drept un exemplu de solidaritate și sacrificiu. Unirea de la 24 ianuarie 1859 a dovedit întregii lumi că împreună suntem mai puternici, împreună suntem un popor demn și respectat. (…)

   Considerăm anormal ca ziua de 24 ianuarie să fie un simplu prilej de discursuri, o zi a cărei semnificație profundă în devenirea noastră națională și statală să se piardă cu trecerea timpului. 24 ianuarie semnifică, practic, ziua de naștere a statului național modern român și trebuie ca românii să nu uite acest lucru”, se precizeaza în documentul citat.

   În 2015, românii vor beneficia de mai multe zile libere de la stat.  Ziua de 24 ianuarie devine cel de-al 13-lea “liber” legal.

Vrei sa comentezi?