clasa-pregatitoare

   S-a dat startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare. 

   Părinții vor completa cererile tip de înscriere, online sau vor depune la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

   Ultima zi de depunere a cererilor este 18 martie, iar în perioada 19 – 22 aprilie 2016 se centralizează și ultimele cereri.

   Niciun copil nu mai poate fi înscris în clasa I fără să urmeze clasa pregătitoare mai întâi. În anii școlari anteriori, autoritățile au permis, prin excepție, și înscrierea copiilor direct în clasa I.

   Calendarul înscrierii în învățământul primar:

  • 24 februarie – 3 martie: organizarea unei zile a porților deschise în fiecare școală cu clase pregătitoare;
  • 23 februarie – 17 martie: realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice și comunicarea rezultatelor;
  • 29 februarie – 18 martie: completarea și validarea cererilor de înscriere în clasa pregătitoare (prima etapă);
  • 25-26 martie: afișarea candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a copiilor neînscriși după prima etapă;
  • 30 martie – 8 aprilie: depunerea și validarea cererii de înscriere în clasa pregătitoare la școala de pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate de părinți (etapa a doua);
  • 15 aprilie: afișarea listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare;
  • 19-22 aprilie: centralizarea și soluționarea de către inspectoratele școlare a cererilor pentru copiii neînscriși încă în școli.

   Înscrierea în învățământul primar, în clasa pregătitoare, este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de șase ani înainte de 31 august.

   În cazul copiilor care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie(sau chiar după aceasta), înscrierea în clasa pregătitoare se poate face numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Acest lucru se face la solicitarea scrisă a părinților.

   Dacă nu optează pentru clasa pregătitoare sau dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice este negativă, părinții copiilor care împlinesc șase ani între 1 septembrie și 31 decembrie (sau chiar după) îi vor înscrie pe aceștia la grădiniță, în grupa mare.

Vrei sa comentezi?