romani_pentru_o_lumeFundația Sergiu Celibidache a inițiat „Români pentru o lume”, o campanie de responsabilitate socială ce se adresează României și promovează valorile naționale, încurajând tânăra generație în a-și urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Campania „Români pentru o lume” se desfășoară în trei etape.

În prima etapă, care va avea loc până în martie 2013, redescoperim valorile Romaniei care au avut o contribuție de necontestat pentru cultura mondială:  Mircea Eliade, Emil Cioran, Nicolae Grigorescu, George Enescu, Edward G. Robinson, Jean Negulesco și Sergiu Celibidache.

În partea a doua a campaniei, ce va avea loc în martie-iunie 2013, vom susține valorile culturale contemporane, ale căror nume răsună cu mândrie peste granițele României. Printre aceștia se numără Marcel Iureș, Alex Rotaru, Alexandra Nechita, Dorotheea Petre, Vladimir Cosma sau Ada Condeescu

Cea de a treia etapă, și ultima, din perioada iunie-noiembrie 2013, a campaniei, se remarcă prin organizarea unui concurs național online (pe www.romanipentruolume.ro și pe pagina de Facebook). Acesta reprezintă un tribut adus culturii sau unei personalități anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziție, o sculptură, un poem, etc.. În urma unui vot de specialitate și prin votul sponsorilor, cei selectați vor merge în finală, unde vor fi jurizați de către un juriu de specialitate și de către public. Câștigătorii vor primi burse în România și în străinătate.

Campania se desfășoară online, la adresa romanipentruolume.ro unde puteți găsi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundației Sergiu Celibidache.

Vrei sa comentezi?