Vești bune pentru pasionații de gaming. S-a lansat „Dicționarul de cariere din industria dezvoltatorilor de jocuri video”.

   Acesta prezintă elevilor, părinților și profesorilor cele mai importante funcții și trasee de carieră din industria de jocuri video și este primul material de orientare în carieră în acest domeniu din România.

   Dicționarul a fost realizat prin consultări cu cele mai mari companii din industria locală de jocuri – Gameloft, Ubisoft, Amber și Electronic Arts– și susținut de Romanian Game Developers Association-RGDA.

   În Dicționar sunt descrise cele mai des întâlnite 28 de meserii din principalele departamente ale industriei de dezvoltare de jocuri video: programare, design, artă, management de producție, testare, customer support sau resurse umane.

   De asemenea, dicționarul include și informații despre ce abilități și cunoștințe teoretice sau practice sunt necesare sau căutate pentru fiecare meserie în parte.

   Dicționarul este disponibil online gratuit pentru oricine vrea să îl descarce sau să îl consulte pe www.predauviitor.ro/materiale-didactice/

   Prima ediție a „Dicționarului de cariere din industria dezvoltatorilor de jocuri” a fost și tipărită cu sprijinul Ubisoft și este disponibilă la evenimentele GameDev Academy.

Vrei sa comentezi?