scoala mea pe internet

   Asociația Europa Digitală derulează, în  2015, proiectul național “Școala mea pe Internet”.

  Proiectul își propune dezvoltarea, implementarea și găzduirea în mod gratuit a website-urilor aparținând instituțiilor românești de învățământ din sistemul preuniversitar.

   Programul vine în întâmpinarea gradinițelor, a școlilor și a liceelor din țară, în contextul în care acestea trebuie să respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică și a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de acces public și pentru a se alinia la standardele europene și ale societății informaționale în care trăim.

   Proiectul “Școala mea pe Internet” urmărește facilitarea interacțiunii între instituțiile de învățământ, elevi și profesori și, totodată, stimularea elevilor și profesorilor în utilizarea eficientă a Internetului de către elevi și profesori – ca mijloc de informare și formare.

   Website-urile realizate pentru școlile și liceele din România vor oferi:

  • informații generare cu privire la instituția de învățământ
  • informații despre criteriile de admitere în ciclul primar/gimnazial/liceal
  • publicarea tuturor datelor si informatiilor conform cu legislatia in vigoare
  • informații care să permită părinților să cunoască activitatea specifică claselor/clasei pregătitoare din cadrul unități
  • publicare structura an școlar
  • crearea și integrarea scolilor în grupuri având ca scop o creștere a calității educației
  • informații actualizate în permanență cu privire la dispozițiile Ministerului Educației,
  • traducerea automata a website-urilor în orice limbă de circulație internațională
  • modalități de sincronizare la rețeaua socială Facebook.

   Pentru a fi eligibili, instituțiile trebuie să fie situate în zona rurală, trebuie să înregistreze, în anul școlar 2014-2015, un număr de minim 150 de elevi, persoana responsabilă din instituția de învățământ, în vederea implementării proiectului, trebuie să aibă studii superioare și școală trebuie să dețină cel puțin un calculator cu o conexiune la Internet. De asemenea pentru a accede la acest program, scolile trebuie să adere ca membru la Asociația Europa Digitală, să achite cotizația de membru în valoare de 30 de lei/lună.

   Înscrierile la proiectul national “Școala mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-101/.

Vrei sa comentezi?