program-examen-evaluare-nationala

   S-a stabilit programul evaluărilor naționale și al simulărilor examenelor de final.

   Elevii din clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a vor susține testele în luna mai, în timp ce simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională se vor desfășura în februarie și martie.

   Pentru prima dată, anul acesta și elevii dintr-a 11-a vor participa la simulări.

   Evaluarea elevilor va avea loc în intervalul 6 – 29 mai, în două sesiuni.  A doua este rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima sesiune.

   Elevii din clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a vor susține examenul la limba română, limba maternă (acolo unde este cazul) și matematică. Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu, iar notele obținute nu vor fi trecute în catalog.

 Pe de altă parte, elevii de clasa a opta vor susține în perioada 18-20 februarie simularea la Evaluarea Națională. Vor fi două probe: română și matematică. Întrebările testelor vor fi extrase doar din materia parcursă până la acea dată.

  Simularea de BAC are loc în intervalul 3-7 martie. Elevii de clasa a 11-a, care vor simula pentru prima dată bacalaureatul, vor susține doar două probe: română și matematică sau istorie.

   Cei care vor alege istoria vor primi întrebări din istoria studiată în primul semestru din clasa a 11-a, chiar dacă la bacalaureat se dă examen doar la istoria românilor.

Vrei sa comentezi?