retman

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca a lansat, primele desene animate terapeutice pentru copiii cu tulburări psihice.

Seria „Retman” cuprinde cinci filme de desene animate cu o durată de șapte-zece minute, care îi ajută pe copii și tineri să își dezvolte sănătatea psihică sau să amelioreze tulburările psihice deja existente ale acestora.

Desenele animate se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Retman este un personaj de benzi desenate, elaborat în SUA în anii ’80, pornind de la primele litere ale Rational Emotive Therapy, asociat terapiei rațional-emotive, care se adresează mai eficient copiilor și adolescenților.

Este cunoscut faptul că tinerii învață adesea prin modelare, imitând personaje de poveste sau din filme și desene animate. Retman ajută copiii să facă față unor emoții negative, precum furia, agresivitatea, vinovăția, anxietatea și deprimarea.

În toamna acestui an se va edita și o carte despre modul de utilizare de către părinți a desenelor animate terapeutice, însoțită de CD-uri cu acestea.

Vrei sa comentezi?