gamecup_1-0

   Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București și Romanian Game Developers Association – RGDA deschid înscrierile pentru competiția GameCup 1.0, concurs de game development adresat studenților de la orice facultate din România.

   Competiția GameCup 1.0 se desfășoară în perioada 31 octombrie 2016 și 23 aprilie 2017 și va fi deschisă pentru toți studenții de licență sau master din România. În echipe formate din minim 3 și maxim 5 persoane, studenții vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video, beneficiind, în același timp, de mentorat și susținere din partea marilor companii dezvoltatoare de jocuri, din țară.

   „În prezent, în România, industria de game development numără aproximativ 7000 de persoane care lucrează în peste 60 de studiouri de game development, iar aici includem atât studiouri indie formate din 2-3 persoane, cât și giganți cu peste 1000 de angajați. Industria a generat aproximativ 140 mil. € în 2015”, a menționat Cătălin Butnariu, Președinte RGDA. „Ne bucură oportunitatea de a organiza GameCup 1.0, împreună cu Facultatea de Automatică, deoarece această competiție încurajează pasiunea tinerilor pentru dezvoltare de jocuri, dar, mai ales, pentru că promovează industria către studenții din toată țara ca o opțiune viabilă de carieră și dezvoltare profesională.”

   Perioada de desfășurare a GameCup 1.0 va fi împărțită în trei etape, cea de înregistrare a echipelor și depunerea proiectelor până la 15 ianuarie 2017, lucrul cu mentorii și îmbunătățirea jocului până la 15 martie 2017 și ultima fază de finisare, pitch și premiere până la 23 aprilie 2017. Competiția va avea și opt categorii de premii: Best Game Overall, Best Mobile Game, Best PC Game, Best VR&AR Game, Best Technical Achievement, Best Visuals, Best 3D Modeling și Best Design.

   Pe lângă oportunitatea de a lucra la propriul joc, participanții se vor întrece și pentru premii în bani, precum și echipamente hardware, jocuri și programe de internship oferite de firmele din industria de jocuri video din România.

   Facultatea de Automatică și Calculatoare și Romanian Game Developers Association organizează GameCup 1.0, împreună cu parteneri strategici precum Ubisoft România, Gameloft România, Electronic Arts Romania, Amber Studio, Carbon Incubator, Sand Sailor Sudio, Those Awesome Guys, Junior Achievement, Critique Gaming.

   Pentru înscrieri și detalii puteți accesa http://gamecup.ro/.

Vrei sa comentezi?