sa-stii-mai-multe-sa-fii-mai-bun

    15 000 de copii și tineri din peste 100 de școli, reprezentând 27 de județe și municipiul București desfășoară în săptămâna 7-11 aprilie 2014 activități educative și recreative în cadrul inițiativei“Să știi mai multe, să fii mai bun” în spiritul Cercetășiei, din cadrul programului “Școala Altfel” 2014.

   Evenimentul are loc la inițiativa Organizație Naționale “Cercetașii României” (ONCR).

  Structura programelor este în concordanță cu vârsta elevilor iar obiectivele educaționale pentru fiecare grupă de vârstă sunt definite în mod progresiv. Activitățile sunt propuse pe trei ramuri de vârstă, respectiv:

  • Ciclul primar, clasele I-IV – fișă de activități Lupișori
  • Ciclul gimnazial, clasele V-VIII – fișă de activități Temerari
  • Ciclul liceal, clasele IX-XII – fișă de activități Exploratori

  Peste 100 de voluntari adulți, lideri din cadrul centrelor locale ONCR, au răspuns cu promptitudine și entuziasm, pentru a fi alături de dascăli pe parcursul aceste săptămâni. Fișele de activități sunt gândite astfel încât să poată fi implementate cu ușurință, atât în interior, cât și în exterior, de către profesorii sau diriginții care gestionează activitățile din cadrul săptămânii “Școala Altfel”.

   Model educațional propus stimulează spiritul civic, apropierea de natură și comunitate oferind copiilor și tinerilor oportunitatea pentru cunoașterea de sine, explorare și participare activă.

Vrei sa comentezi?