saptamana-cervantes

   Institutul Cervantes din București organizează în perioada 20-24 aprilie “Săptămâna Cervantes”, o serie de evenimente organizate în jurul zilei de 23 aprilie, Ziua Cervantes – Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor.

  Anul 2015 are o semnificație specială, aceea a împlinirii a 400 de ani de la publicarea celei de-a doua părți a binecunoscutului roman “Don Quijote de la Mancha”, de Miguel de Cervantes.

  Evenimentele programate cuprind o expoziție de carte, proiecții de film, recitaluri muzicale și lectură continuă din “Don Quijote de la Mancha”, care va avea loc joi la sediul Institutului Cervantes, începând cu ora 16,00 și până la ora 21,00.

  Lectura va fi deschisă la ora 16,00 de ambasadorul Regatului Spaniei la București, Ramiro Fernandez Bachiller, și va fi continuată de Sorin Mărculescu, traducător al operei lui Cervantes în limba română. De-a lungul intervalului dedicat lecturii vor citi atât elevi și studenți, cât și membri ai corpului diplomatic, personalități, iubitori ai lecturii și ai personajelor create de Miguel de Cervantes.

  La sfârșitul lecturii, fiecărui cititor îi va fi oferit, conform tradiției spaniole de Ziua Cărții, un trandafir roșu.

 Intrarea la evenimente este liberă, dar numărul de locuri fiind limitat este nevoie de rezervări la cult3buc@cervantes.es

Vrei sa comentezi?