Astăzi, în lume este sărbătorită Ziua Internațională a Rock’n Roll-ului

   Rock’n Roll este un stil muzical cu origini în Statele Unite ale Americii, care s-a dezvoltat în special la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 dintr-o combinație de blues, jazz, country și gospel. O formă timpurie a stilului rock and roll este muzica rockabilly.

   Rock’n Roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.

   Printre artiștii de renume se numără Buddy Holly, Chuck Berry, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash.

   Inspirat de rock and roll-ul american, rock-ul britanic avea să revoluționeze muzica, prin formații ca The Beatles, The Who, The Animals sau The Rolling Stones.

   Ceva mai târziu apare și rock-ul psihedelic.  Printre cei mai cunoscuți artiști ai genului se numără The Doors, Grateful Dead, Jimi Hendrix, Pink Floyd, The Rolling Stones.

   La mijlocul anilor ’60, în Marea Britanie, apare hard rock-ul, din care se va desprinde mai târziu genul heavy metal. Artiști precum Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC, se numără printre promotorii acestui curent.

   În America, acolo unde s-a inventat rock’n roll-ul, ziua de 13 aprilie se bucură de suficientă popularitate încât să fie serbată prin concerte, dezbateri, emisiuni de televiziune sau programe speciale la posturile de radio.

   Așa că azi poți să profiți și tu de ocazie și să asculți niște rock’n’roll. Noi am început cu Chuck Berry – You Never Can Tell. 🙂

   La multi ani, Rock’n’roll!

Vrei sa comentezi?