olimpiada-de-matematica

   Elevii români au obținut la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în Thailanda, șase medalii: una de aur, patru de argint și una de bronz.

   Olimpiada s-a desfășurat în 4 – 16 iulie, la Chiang Mai, Thailanda. Anul acesta au participat un număr de 104 țări și 577 elevi.

   Toți cei șase elevi ai echipei României au obținut medalii:

  • Medalia de aur: Simona Diaconu de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolventă de gimnaziu din localitatea Tecuci, județ Galați);
  • Medalii de argint: Theodor Andrei Andronache de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Sinești, județ Vâlcea), Marius Ioan Bocanu I.L. de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Pitești, județ Argeș); Ciprian Mircea Bonciocat de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și Ștefan D. W. Spătaru de la  Liceul Internațional de Informatică din București;
  • Medalia de bronz: Andrei Bogdan Puiu de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați.

   IMO este cea mai prestigioasă dintre toate olimpiadele internaționale de științe. IMO se adresează elevilor de liceu și se organizează în fiecare an în luna iulie, în altă țară.

   Delegația României a fost însoțită de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Științe Matematice din România, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și profesor Mihail Bălună de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București.

Vrei sa comentezi?