muzeul_luvru

Autoritățile franceze iau în calcul pentru prima dată opțiunea angajării unui străin în funcția de director al celui mai celebru muzeu din Franța, conform RussiaToday.

Măsura este urmarea noilor reduceri de buget din 2013, impuse de administrația Hollande.

Principala misiune a noului director al muzeului Luvru este atragerea de investitori, astfel că el trebuie să aibă o experiență vastă în finanțe și numeroase legături la nivel internațional.

Candidatul va trebui să organizeze expoziții, exercitându-și astfel capacitatea de a mobiliza eficient personalul muzeului. De asemenea, va fi nevoit să cunoască particularitățile sistemului de guvernare francez, să vorbească fluent limba și să fi lucrat anterior într-un muzeu de top sau centru cultural.

Luvrul nu a fost niciodată condus de un director de altă origine decât cea franceză. Numai istoricul german Werner Schpies a reușit performanța de a ocupa funcția de director al Muzeului Național de Artă Modernă, la Centrul Georges Pompidou, din Paris, între anii 1997 și 2000.

Celebrul muzeu de artă Luvru trebuie să-și găsească un nou director până în luna mai 2013, după ce actualul director, Henri Loirette, a anunțat în decembrie că vrea să renunțe la funcția pe care a ocupat-o în ultimii 12 ani.

Anul acesta, bugetul francez a fost redus cu zece miliarde de euro, veniturile destinate culturii minimizându-se cu 2,3% față de anul trecut

Vrei sa comentezi?