Academia Motanov organizează la București o școală de vară de caligrafie pentru copii, în perioada 24 – 29 iulie 2017.

   Școala de vară se adresează copiilor care vor să scrie mai frumos, mai citeț, așa încât cine le citește compunerile și lucrările să înțeleagă tot. E păcat să fii depunctat pentru că profesorul s-a chinuit și n-a reușit să deslușească unele cuvinte. Copiii prind drag de caligrafie la atelier, dar exercițiul trebuie continuat acasă.

   Se face tot mai puțină caligrafie în școală, în timp ce copiii sunt tot mai obișnuiți cu tastaturi și ecrane tactile. Caligrafia antrenează concentrarea, îi învață pe copii atenția la detalii, răbdarea. Pericolul e să se plictisească atunci când li se predă, așa că antrenoarea atelierului, Ștefania Iorgoiu, a avut grijă să facă un design de curs orientat spre „arts & crafts”.

   Ca să fie amuzant și pasionant pentru copii, școala de vară folosește instrumente de scris diverse și cu poveste – pene, penițe și tocuri, pensule, dar experimentează și aplicații – caligrame (cuvinte dispuse într-o anumită formă), caligrafie integrată în ilustrații, decorarea unei majuscule ca în vechile manuscrise, modelarea literelor din sârmă subțire, caligrafie pe tricouri.

   „Când îi repeți copilului că scrie urât, cu siguranță nu va fi foarte motivat să depună interes în acest sens. Caligrafia este arta scrierii și ar trebui privită ca proces. Un proces căruia îi acorzi timp suficient și antrenament. ” (Ștefania Iorgoiu)

   Locurile sunt limitate la 10 și se ocupă în ordinea înscrierilor, care se fac prin trimiterea motivației pe mail până pe 15 iulie. Școala de vară are 6 ședințe de câte 2 ore, de luni până sâmbătă de la 10:00 la 12:00, în perioada 24-29 iulie, la Centrul de Artă MORA. Costul este de 300 lei și include materialele pe care le vor folosi copiii. Pentru detalii și înscriere, vizitați pagina școlii de vară de caligrafie pentru copii

Vrei sa comentezi?