atelier scriere creativa

   Copiilor le place să inventeze povești: să le antrenăm acest talent! Fluența în exprimare, felul în care organizează o narațiune le vor fi de folos și dacă mai târziu nu vor alege o profesie literară. Atelierul coordonat de scriitoarea Adina Rosetti îi încurajează pe copii să citească mai mult, le antrenează abilitățile de storytelling și de înțelegere a unui text, îi învață să facă distincția între ficțiune și non-ficțiune, să depășească blocajele prin trucuri amuzante, îi susține să nu se supună clișeelor și să scrie pentru plăcerea lor.

   Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, ficțiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginație și joc. În partea a doua, se va vorbi despre cum se construiește o poveste – narațiune, personaje, dialog și așa mai departe. Povestirile scrise de copii vor fi strânse într-o revistă pe care fiecare o va primi la final.

   „Vrem să le trezim copiilor apetitul pentru citit, să îi familiarizăm cu genurile și stilurile scrierii și cu felul în care se construiește o poveste, și să facem toate astea în joacă, cu mult umor și relaxare. Cred foarte mult în puterea poveștilor și a cuvintelor, cred că imaginația nu înseamnă doar visat cu ochii deschiși, dar ne și salvează din multe situații, dacă știm cum să o folosim, cred că trăim într-o epocă în care se scrie frenetic (mai ales pe net) și nu prea ne mai putem descurcă dacă nu știm să concepem și să scriem corect un text și mai cred că copiilor le trebuie niște alternative la jocurile pe tabletă, calculator, smartphone etc.” (Adina Rosetti)

   Pentru copiii între 10 și 16 ani care vor să inventeze povești și personaje, Academia Motanov organizează a patra ediție a atelierului de scriere creativă coordonat de Adina Rosetti. Înscrierile sunt deschise până pe 20 septembrie, pe baza unei povești sau a motivației. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor. Atelierul se va desfășura între 26 septembrie și 24 octombrie, la Centrul de Artă MORA, în București, și costă 520 lei. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri. Pentru mai multe detalii, intrați pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa.

Vrei sa comentezi?