ziua-internationala-a-stangacilor

   Anual, pe 13 august se sărbătorește Ziua Internațională a Stângacilor.

   Evenimentul a fost inițiat în 1976 de organizația “Lefthanders International și are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi.

  Robinetele, instrumentele muzicale, aparatura electro-casnică, mouse-ul calculatorului, totul pare construit pentru utilizarea lor exclusivă de către dreptaci. Organizatorii doresc să determine firmele producătoare de articole casnice să ia în considerare și nevoile stângacilor atunci când creează design-ul produselor.

   Aproximativ 13% din populația globului este stângace.

   În perioada sovietică, în școli, elevii stângaci erau forțați să scrie cu mâna dreaptă. În prezent, în instituțiile școlare din țară profesorii respectă opțiunea elevilor.

   Cercetările arată că persoanele stângace devin foarte buni matematicieni, arhitecți sau sunt buni în alte aspecte ce țin de orientarea în spațiu.

   Printre cei mai cunoscuți stângaci din lume se numără Iulius Cezar, Charlie Chaplin, Leonardo da Vinci sau Barack Obama, actualul președinte al SUA.

Vrei sa comentezi?