Profesori universitari, cercetători, membri ai societății civile dar și politicieni, îi cer ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, într-o scrisoare deschisă, să îi retragă titlul de doctor premierului Victor Ponta.

Scrisoarea, semnată de nume prestigioase precum Andrei Pleșu, Dan Grigore, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Kivu, Horia Roman Patapievici sau Vladimir Tismăneanu a fost publicată în Revista 22.

Aceștia adaugă că Ecaterina Andronescu, în calitate de profesor universitar, nu poate „ignora” faptul că plagiatul „contribuie într-o covârșitoare măsura la impostură, la confuzia valorilor și în final la scăderea continuă a nivelului de educație”.

Semnatarii precizează că lista nu este închisă. Pentru a semna scrisoarea, se poate folosi formularul pentru comentarii de la finalul articolului. Astfel, introduceți numele în căsuța pentru nume, e-mailul în căsuța pentru e-mail, iar în căsuța comentariu funcția sau profesia și locul de muncă. Nu sunt valabile semnăturile cu nickname!

Vrei sa comentezi?