În acest week-end se redeschid centrele de închiriat biciclete din București. Sâmbătă, 21 martie, ora 11:00 va avea loc o primă plimbare pe traseul: Bdul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bdul Kisellef – Arhitect Ion Mincu.

   Bicicletele galbene vor putea fi închiriate gratuit în intervalul 10 :00 – 12 :00, în limita stocului disponibil.

   Cele trei centre de închiriere I’Velo din București vor fi amplasate în Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și în Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Șincai. Aproape 400 de biciclete vor fi puse la dispoziția bucureștenilor, șapte zile din șapte, în intervalul 11.00 – 19.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 18 :00) și 10.00 – 19.00 sâmbătă și duminică (ultima închiriere la ora 18.00).

inchiriere-biciclete-bucuresti

   Bicicletele I’Velo vor putea fi închiriate, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au posibilitatea de a  închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.

   Tarifele de închiriere sunt: 5 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.

   I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

   În cei 5 ani de funcționare, programul  I’Velo a reușit să scoată peste 1.000.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.500 de tone.

Vrei sa comentezi?