cod-de-etica-in-scoli

   Șefii de la Educație muncesc de zor la Codul Etic. Proiectul se află în curs de finalizare la Minister. 

   Potrivit documentului, profesorii nu pot primi bani sau cadouri și nu pot face meditații cu proprii elevi.

  Totodată, aceștia nu au voie să colecteze fonduri de la elevi sau părinții acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri școlare.

   Profesorii NU au voie să-i bată sau să-i umilească pe elevi. În schimb, aceștia trebuie să fie supravegheați permanent, atât pe parcursul activităților desfășurate în școală, cât și la cele organizate de unitatea de învățământ în afara acesteia.

   De asemenea, cadrului didactic îi este interzis să fie profesorul propriului copil sau al unei rude până la gradul al treilea, cu excepția situației în care este singurul care predă disciplina respectivă în unitatea școlară în care lucrează.

    Elaborarea unui astfel de cod a început în urmă cu câțiva ani, însă s-a oprit la stadiul de proiect. Prioritate a avut Strategia anticorupție în educație, aprobată printr-un ordin al Ministerului Educației în 2013.

   Codul de etică a fost readus în actualitate odată cu scandalul izbucnit la sfârșitul anului trecut, în urma mediatizării unor imagini în care învățătoarea Dana Blându, de la Școala 10 din Capitală, le cerea părinților bani pentru cadouri de Crăciun.

Vrei sa comentezi?