Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că simulările examenelor naționale au fost anulate. Acestea au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

„Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua”, a declarat Monica Anisie la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.

„Pentru că oricum este vacanţă. Ca urmare, în această perioadă îşi pot lua concediul de odihnă”, a mai afirmat ministrul.

Pe de altă parte, elevii vor rămâne acasă cel puțin până la finalul stării de urgență, adică cel puțin până la jumătatea lunii mai.

Anisie a exclus din nou varianta înghețării anului școlar.

Vrei sa comentezi?