protest-FSLI

Sindicatele din învățământ amenință cu proteste după începerea anului școlar.

În acest sens, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a depus vineri, la Guvern, memorii individuale și colective din partea a peste 20.000 de salariați din învățământ, precum și o scrisoare adresată premierului Victor Ponta.

Sindicaliștii FSLI solicită respectarea Legii educației. Mai exact,  acordarea, începând cu anul 2014, a minimum șase la sută din PIB pentru Educație și a minimum unu la sută pentru Cercetare.

FSLI mai solicită adoptarea, în regim de urgență, a unei legi de salarizare pentru educație. Astfel salariile să crească substanțial,  meseria de dascăl să devină motivantă și tinerii performanți să fie atrași către cariera didactică.

Sindicaliștii mai cer ca în alegerea directorilor unităților de învățământ, rolul determinant să revină colectivului unității, și nu partidelor politice.

Printre solicitări se numără și introducerea examenelor de admitere la liceu și în învățământul superior și regândirea de urgență a programelor școlare și a sistemului de evaluare a elevilor.

Vrei sa comentezi?