Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția: salariile din administraţie şi ordine publică sunt cu 60 la sută mai mari decât cele din educaţie. Se întâmplă acest lucru din cauza unor erori din Legea Salarizării, spun sindicaliștii.

   Sindicaliștii reclamă faptul că angajaţii din educaţie ar avea printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în ciuda promisiunilor de creștere făcute de Guvern.

   „Avem profesori care sunt plătiţi cu mult mai puţini bani decât secretarele sau şoferii din primării, care beneficiază de salarii stabilite discreţionar” atrage atenția FSLI. „Este de-a dreptul revoltător cum au reuşit aleşii să ajungă la salarii de zece ori mai mari decât ale profesorilor care au ani întregi de experienţă la catedră”.

   Potrivit FSLI,  în țările cu economie dezvoltată şi cu democraţie avansată, salariile din administraţia publică sunt mai mici decât cele din învăţământ.

   România salariul mediu net din administraţie este de aproximativ 3.850 de lei, în timp ce în educaţie acesta este de aproximativ 2.350 de lei, mai spun sindicaliștii.

Vrei sa comentezi?