După rezultatele nu tocmai bune de la testele PISA, Societatea de Geografie din România vrea reintroducerea geografiei ca disciplină la Evaluarea Națională și ca probă obligatorie la BAC, la toate profilele.

Reprezentanții societății spun că în gimnaziu și liceu, geografia a fost trecută în umbră, iar acest lucru poate duce, în timp, la diminuarea capacității tinerilor de a manifesta respect pentru peisajele geografice diversitate naturală sau biodiversitate , problematici abordate și în testele PISA.

În aceste condiții, Societatea de Geografie din România solicită: desființarea ariilor curriculare, integrarea Geografiei ca făcând parte din domeniul Științe (atestat printre altele și de testele PISA) așa cum este cazul în mediul universitar, reintroducerea Geografiei ca disciplină la examenul de evaluare naţională, reintroducerea Geografiei ca disciplină obligatorie la examenul de bacalaureat la toate filierele şi profilurile.

Profesorii de Geografie din România dau asigurări că schimbările solicitate vor conduce la rezultate superioare obținute de România atât la testele naționale (clasele II, IV, VI), cât și la cele internaționale, respectiv PISA.

Vă reamintim, România ocupă în clasamentul PISA locul 47 din 79 de țări.

Vrei sa comentezi?