Universitatea-de-Stiinte-Agricole-si-Medicina-Veterinara-Ion-Ionescu-de-la-Brad-Iasi

   Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași va găzdui joi, 5 noiembrie 2015 în Aula Magna ”Haralamb Vasiliu” un spectacol flcloric.

   Pe scenă vor evolua mai mulți invitați, dintre care amintim solistele Viorica Macovei și Maria Iliuț, alături de Ansamblul „Crenguță de iederă” al Universității de Stat din Chișinău și Grupul ”Trâmbița” al Facultății de Medicină din Cernăuți. Din partea gazdelor vor urca pe scena Aulei solista Olimpia Iacob și Ansamblul folcloric ”Mugurelul” cu două echipe de dansatori, seniorii din anii’80 și juniorii din 2015, studenti actuali ai USAMV Iași.

   Evenimentul, programat să înceapă la ora 18.00, este oferit de către TVR Iași în parteneriat cu USAMV Iași iar intrarea este liberă.

   Ansamblul folcloric ”Mugurelul”, al USAMV Iasi, a luat ființă acum peste 40 de ani și a fost animat din generație în generație de studenți sufletiști și iubitori de folclor românesc. Acest ansamblu a atins culmile gloriei în anii ’80, când a obtinuț locul I la festivalul național de folclor al studenților cu spectacolul ”Ciclul vieții ”. De-a lungul timpului a efectuat turnee în țară și străinătate, a susținut spectacole și a participat la nenumărate concursuri și festivaluri de folclor. După 1990, activitatea acestui ansamblu a evoluat cu sincope, dar iată că acum, grație initiativei și contribuției generației ”de aur ”, astăzi ingineri, fermieri, doctori și profesori, ”Mugurelul” a renăscut și se prezintă în « haine noi », la propriu și la figurat, cu două echipe de dansatori, seniorii din anii’80 și juniorii din 2015,studentii actuali ai universității.

Vrei sa comentezi?