În acest an școlar, 84 de elevi și 22 de profesori din 5 licee agricole vor merge în Danemarca pentru stagii de practică în agricultură și schimb de experiență în predarea agriculturii și în managementul fermei didactice.

Gazda este cel mai mare și cel mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

Timp de 3 săptămâni, elevii vor avea ocazia să cunoască și să învețe să folosească cele mai noi tehnologii din domeniul creșterii animalelor și al producției de legume și flori în seră.

Pe de altă parte, profesorii vor avea ocazia să înțeleagă cum funcționează, cum este organizată și condusă o fermă didactică auto-sustenabilă, aliniată atât din punct de vedere managerial, cât și din punct de vedere tehnologic la standardele din piață. Cadrele didactice vor învăța despre cum funcționează sistemul danez de formare profesională, cum este organizată și condusă o școală din învățământul profesional și tehnic, cum își atrage elevii și cum se desfășoară activitățile de formare profesională.

Proiectul este inițiativa Fundației WorldSkills România și este realizat în parteneriat cu Green Academy Aarhus din Danemarca și cu 5 licee agricole din România:

  • Liceul Tehnologic Agricol M. Kogălniceanu din Miroslava, Iași
  • Liceul Tehnologic Agricol A. Borza din Ciumbrud, Alba
  • Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, Ilfov
  • Colegiul Agricol Traian Săvulescu din Tg Mureș
  • Liceul Demostene Botez din Trușești, Botoșani

Primul grup format din 21 de elevi și 7 profesori începe stagiul luni, 14 octombrie.

Vrei sa comentezi?