Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) lansează înscrierile pentru cea de-a 14-a ediție a atelierului de film Let’s Go Digital!. Lansat în 2005 în cadrul TIFF, Let’s Go Digital! este un atelier cu tradiție, de inițiere în tehnici digitale de filmare și montaj, și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din toată țara, pasionați de film, fotografie, editare video.

Let’s Go Digital!_afis WEB

   Prin Let’s Go Digital!, în fiecare an, TIFF le oferă tinerilor șansa de a-și descoperi și dezvolta aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie, aceștia parcurgând timp de 10 zile toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare cu o camera digitală, montaj și prezentarea scurtmetrajului realizat. Li se va pune la dispoziție aparatură profesională, fiind îndrumați de profesioniști din cinematografia românească. De asemenea, au acces la evenimentele festivalului. Mulți dintre foștii participanți ai LGD au devenit de-a lungul anilor profesioniști în domeniu – au absolvit facultăți de profil și sunt activi ca cineaști.

   În urma unei preselecții făcute de echipa de traineri care va susține atelierul la Cluj, cei 15 participanți aleși vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foști participanți Let’s Go Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători și de a realiza un film de making of al atelierului. Cele 5 filme rezultate vor fi proiectate în ultima seară în fața publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2016. Scurtmetrajul câștigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.

   Înscrierile au loc până în data de 10 mai 2016. Regulamentul și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.

   Ediția cu numărul 14 a Let’s Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 27 mai și 4 iunie 2016.

Vrei sa comentezi?