Dacă te-ar întreba cineva, Ce este un tocilar? Ce i-ai răspunde?

  Sfântul DEX spune așa: TOCILAR = Elev sau student care își învață lecțiile pe dinafară, în mod mecanic. Însă în cultura urbană se numește geek și e tipul ăla cu ochelari care se bâlbâie în prezența fetelor, dar poate ține oricând un discurs demn de premiul NOBEL.

  Teoretic și tu știi unul. Dacă nu, îți lăsăm mai jos o listă cu unii dintre cei mai faimoși tocilari din lume.

  Mai ştii povestea răţuştii cea urâte? Dacă da, atunci merită să le dai o șansă. 🙂

Sheldon Cooper din serialul The Big Bang Theory

   Cu un IQ de 187, personajul lui Sheldon Cooper, interpretat de Jim Parsons în serialul The Big Bang Theory, este, fără îndoială, cel mai cunoscut și mai apreciat geek.

   Cooper, suferă de sindromul Asperger, are o memorie eidetică și un creier mare pe care îl dedică științei. Este un fizician teoretic la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) și studiază materia cenușie. Singura activitate fizică pe care o practică este paintball-ul. O altă caracteristică prin care se evidențiază este aceea de a cunoaște perfect limba klingoniană, limba vorbită de personajele din seria „Star Trek”.

Elliot Alderson din serialul Mr. Robot

   Protagonistul lui Robot, Elliot Alderson (jucat de actorul Rami Malek) are un profil geek. El este un tânăr programator care lucrează într-o companie de securitate cibernetică pe timpul zilei și face pe hacker-ul seara. Elliot suferă de fobie socială și depresie clinică. De asemenea, nu are nici un profil pe rețelele sociale, nici pe Facebook și folosește Linux ca sistem de operare.

Linus Torvalds

   Linus Torvalds a inventat Linuxul folosind un PC vechi 386 și a ales un pinguin drept logo. Probabil e cel mai faimos pinguin din lume, cel puțin pentru geeks. Sistemul de operare Torvalds este utilizat de computerele din întreaga lume. Linus Torvalds deține marca comercială înregistrată Linux, pe care o supraveghează prin ONG Linux International.

Alan Turing

   Alan Turing este considerat unul dintre cei mai importanți criptografi din lume. Nu numai că a descifrat numeroase coduri germane în timpul celui de-al doilea război mondial, ci a reușit să spargă codul Enigma folosit de germani.

   Enigma funcționa după un principiu simplu, în aparență. Este dotată cu o tastatură prin care se introduce textul, literă cu literă, dar iese un alt mesaj și doar cine are cheia potrivită îl poate citi. Cheia se schimba în fiecare zi, de aceea Aliații au avut mult de muncă până să spargă codul. Mașina Enigma controlează fiecare simbol prin rotoare, iar germanii au ales să schimbe codul zilnic ca inamicii să nu aibă timp să găsească cheia potrivită.

Vrei sa comentezi?