Salvați Copiii România a organizat marți,  în parteneriat cu Ministerul Sănătății, workshopul “Program prioritar de sănătate publică în România: reducerea mortalității infantile și a consecințelor prematurității”. Dezbaterile s-au finalizat cu formularea unui set de recomandări care vor fi înaintate factorilor de decizie.

Statistica arată că din 1990 și până în prezent mortalitatea infantilă a scăzut semnificativ, de la 26,9 la o mie de nou-născuți vii la 9,4 decese la o mie de nou-născuți vii. Cu toate acestea, România se situează încă între țările europene cu o rată a mortalității infantile ridicată. Mai excat de 9,4 la mia de nou-născuți vii, față de rata medie din țările europene de 4,1 la mia de nou-născuți vii.

Prin proiectul ”Fiecare Copil Contează” desfășurat de Salvați Copiii au fost derulate acțiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare și educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât și la nivelul fiecărei comunități, și printr-o componentă de intervenție, care presupune asigurarea unei alimentații sănătoase (suplimente nutriționale) femeilor gravide și copiilor cu vârsta de până la 5 ani.

În comunitățile în care s-a desfășurat programul în 2011 și 2012 nu s-au mai înregistrat decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an.

Până în acest moment, prin programul „Fiecare Copil Contează”, Organizația Salvați Copiii a donat echipamente medicale maternității Cantacuzino din București și maternitații din Adjud (județul Vrancea) în valoare de 172.500 de lei, Săptămâna viitoare, Salvați Copiii va face o nouă donație maternității din Piatra Neamț.

Salvați Copiii derulează în prezent campania „Bun venit pe lume!” prin care își propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităților din 15 orașe (Pitești, Constanța, București, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, Suceava, Piatra Neamț, Vaslui, Hunedoara, Reșița și Brașov).

Modalitățile de implicare sunt:

Donații online la www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume

Donații prin sms la 8864 (2 euro)

Vrei sa comentezi?