Studenții cer creșterea subvenției pentru masă și cazare în tabere.

   Potrivit Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești, studenţii sunt nevoiți să suporte în fiecare an costuri suplimentare pentru masă. Studenții spun că suma de 40 de lei alocată zilnic de Ministerul Tineretului nu acoperă în totalitate cheltuielile necesare pentru masă.

   De asemenea, potrivit unui raport, în unele locuri sunt probleme precum întârzieri foarte mari la servire, prezența insectelor în încăperea destinată servirii mesei sau lipsa de igienă a personalului.

    Pe de altă parte, un raport ANSOR arată că durata unei serii de tabără (5 zile) este prea mică, iar Programul Național “Tabere Studențești” ar trebui să se desfășoare atât vara, cât și iarna, fiind, pentru o mare parte dintre studenți, singura șansă de a merge într-o vacanță la munte sau la mare, din cauza lipsei banilor.

   ANOSR propune ca durata unui sejur de tabără să crească de la 5 la 7 zile, iar prețurile practicate în tabere să asigure trei mese pe zi fără a exista costuri suplimentare suportate de studenți.

   Petrişor Ţucă, preşedintele ANOSR, a declarat că propunerile alianţei au fost trimise atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Ministerul Tineretului.

Vrei sa comentezi?