anosr

   Studenții critică decizia Guvernului României de a emite, fără consultare, o nouă Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii Educației.

   Printr-un comunicat de presă remis redacției Edu-News.ro, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSRcondamnă public decizia Executivului de a folosi mecanismele legale de care dispune în interese personale.

   Recent, a fost aprobată o ordonanță de urgență care permite, printre altele, oricui să renunțe la un titlu academic pe care îl deține.

  Nemulțumirea studenților este cu atât mai mare cu cât motivarea emiterii acestui act normativ este legată de dorința prim-ministrului Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor, și nu de problemele reale cu care se confruntă sistemul educațional.

   Pe de altă parte, studenții au criticat și introducerea doctoratului la frecvență redusă.

   ANOSR îi transmite noului ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, că din societatea civilă și comunitatea academică fac parte și studenții, ei fiind cei care resimt cel mai mult multiplele modificări ale Legii Educației.

  Reprezentanții ANOSR spun că sistemul educațional românesc are alte probleme mult mai grave care necesită măsuri de urgență. Mai exact, subfinanțarea cronică a educației și lipsa unei metodologii stabile de finanțare a universităților, abandonul mare în mediul preuniversitar și universitar, lipsa de măsuri eficiente care să sprijine tinerii din medii defavorizate sau probleme de neconcordanță a sistemului educațional cu realitățile din prezent.

Vrei sa comentezi?