universitate_studenti

   Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), reprezentanta studenților români la nivel național și internațional, solicită universităților din România să transmită informații corecte despre procesul de admitere la programele postliceale pe care le oferă din această toamnă.

   De asemenea, studenții critică Ministerul Educației pentru modul pripit în care a reglementat aceste programe în universități.

  Apelul ANOSR vine în urma unor anunțuri postate de anumite universități private și de stat din România prin care le este promis sau sugerat absolvenților de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat că se pot înscrie la cursuri de învățământ superior și că vor deveni studenți ai universității.

   Anunțurile au la bază Ordonanța de Urgență nr. 49/2014 care printre altele, le permite universităților să înființeze colegii de studii postliceale.

   Modul de organizare și funcționare a acestor colegii a fost reglementat de Ministerul Educației prin Ordin de Ministru, dând practic undă verde universităților să organizeze programe de studii postliceale încă din această toamnă.

Vrei sa comentezi?