Alianța Națională a Organizațiilor Studențesti din România (ANOSR) face apel la toleranță și acceptare în contextul în care luna viitoare, pe 6 și 7 octombrie, se va desfășura referendumul care are ca scop modificarea definiției familiei în Constituție.

   „În anul Centenarului Marii Uniri, când România celebrează un veac de existență, studenții nu pot privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată” se arată într-un comunicat de presă.

  • ANOSR își exprimă îngrijorarea  această consultare populară va dezvolta homofobia la noi în țară, ceea ce va duce la amplificarea intoleranței și discriminării.
  • ANOSR consideră  referendumul nu numai ar stigmatiza o anumită categorie socială, dar ar afecta și incluziunea acesteia în rândul comunității universitare/ academice, aspect contrar principiilor și valorilor federației.
  • ANOSR amintește, de asemenea, nevoia de a lua în vedere Obiectivele Europene pentru Tineret ca reprezentante ale viziunii tinerilor din toată Europadouă dintre acestea presupunând egalitatea pentru toate genurile și dezvoltarea unor societăți incluzive.
  • În plusstudenții atrag atenția  nu e recomandat ca drepturile omului în România  sufere anumite derapaje, mai ales în contextul în care țara noastră urmează  preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

   „Trebuie  fim conștienți  educația stă la baza incluziunii, acceptării diversității și toleranței dintre cetățeni. Drepturile omului sunt în continuă evoluție și reflectă, pe de o parte, nivelul la care a ajuns societatea și pe de altă parte, valorile pe care aceasta le consideră importante pentru existența sa„,declarat PetrișorLaurențiu Tucăpreședintele ANOSR.

Vrei sa comentezi?